Geslaagd winterconcert

Tweede kerstdag betraden traditiegetouw alle geledingen van harmonie Sint-Cecilia het podium in de Posthoorn.  Muziekatelier Grensland opende de avond met korte muziekstukjes.  Alle kinderen mochten afwisselend op verschillende instrumenten spelen, fiere ouders en familieleden keken en luisterden geboeid.  De iets oudere kinderen mochten al op hun échte instrument een optreden geven.

Ze werden allen op gitaar begeleid door muziek juf Elvira Heijdendael. De leden van de jeugdharmonie brachten een sfeervol concert.  Hun optreden werd ondersteund door beelden uit tekenfilms, wat ook de kleinere kinderen in de zaal kon boeien.  Philipp Baeken en zijn jeugdige muzikanten beëindigden hun optreden met een mooie mix: saxofonist en drummer Ben Hegge kroop in de huid van DJ, de jeugdharmonie ondersteunde dit optreden life.  Een uniek en dynamisch moment, dat zeker voor herhaling vatbaar is!

De nieuwe dirigent, Peter Cools, opende het harmoniegedeelte op een originele manier.  Hij bespeelde nl. vier instrumenten met zijn handen en voeten, terwijl twee trompettisten en twee trombones het blaaswerk voor hun rekening namen. Echt stuntwerk!

Daarna volgde een programma met enkele ernstigere werken, afgewisseld met werken met een komische noot. In A fairycocktale vertelde Mats Vanweerde op een expressieve manier verschillende sprookjes door elkaar, waarmee hij het publiek op de hand kreeg.

De avond werd afgesloten met Jingle Bells.  Alle kinderen en jongeren mochten samen met de harmonie op reis door de wereld, Jingle Bells werd op verschillende manieren vertolkt, het publiek nam enthousiast deel aan deze reis door Duitsland, Rusland, China en Mexico, om ten slotte terug in België te belanden.

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers, muzikanten en dirigenten, was dit winterconcert wederom geslaagd.