Harmonie

In 2011 vierde de Kon. Harmonie St.-Cecilia haar 150-jarig bestaan. Als ‘oudste’ vereniging van Hamont-Achel is zij echter zeker niet een ‘oude’ vereniging. Je bent maar zo jong als je je voelt. Met een gemiddelde leeftijd van slechts 29 jaar is onze harmonie zeker ‘jong’ van geest.

Onze harmonie is een bruisende vereniging. Maar er is niet alleen de harmonie. Het Muziekatelier Grensland, de Jeugdslagwerkgroep Hamont-Schoot en de Jeugdharmonie Hamont-Schoot garanderen de continuïteit. De samenwerking met Budel is er zeker een voorbeeld van dat muziek geen grenzen kent. Het Amicitia-ensemble straalt uit met een licht klassiek programma.

Maar ook binnen de harmonie wordt er hard gewerkt om het ieder naar zijn zin te maken. Muziek staat centraal, maar als je kan musiceren in een vriendschappelijke sfeer bevordert dat alleen maar de goede onderlinge band.

Foto: © Gerard Coenen