Trappist- en Kaasproeverij met wandeling

Op zondag 4 juni, 1ste Pinksterdag, organiseert de Koninklijke harmonie St.-Cecilia Hamont in samenwerking met wandelclub De Grevenbroekers haar tweejaarlijkse trappist- en kaasproeverij.

In 2011 werd de eerste trappistproeverij georganiseerd waarbij 7 verschillende merken werden aangeboden: Achel, Westvleteren, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en La Trappe. In 2013 kwam hier de Oostenrijkse Engelszell bij  en in 2015  de Zundert uit Nederland. Ook het in Frankrijk gebrouwen  Mont des Cats werd toegevoegd. Deze trappist mag echter niet het “Authentic Trappist Product” logo dragen maar wel de naam trappistbier met goedkeuring van de Internationale Vereniging Trappist (IVT).

In 2017 zullen twee nieuwkomers geproefd kunnen worden,  de Italiaanse trappist Tr Fontane en de Amerikaanse trappist Spencer. Dit jaar zullen dus alle trappistenbieren aangeboden worden, met de verschillende soorten, blond en/of donker en met verschillende gradaties in alcohol. In totaal dus 11 trappisten en 1 trappistenbier.

Verder kunt u weer proeven van diverse soorten  heerlijke ambachtelijke kazen van kaasmakerij Catharinadal uit Achel, waaronder de Blauwe Grevenbroecker, de Achelse blauwe schimmelkaas.

Wandelclub De Grevenbroekers organiseert die middag verschillende wandelingen door het mooie Hamont-Achel. Er kan gekozen worden tussen verschillende afstanden, waarvan ook een rolstoelvriendelijke route. Ook de trappistenwandelingen “Westmalle” van 9 km en “Chimay” van 11 km worden in het programma opgenomen. Wil u aan de wandeling deelnemen, dan betaalt u een kleine vergoeding. Hiervoor krijgt u de routebeschrijving en een kop soep of koffie. Tevens bent u verzekerd. Inschrijven kan tussen 12.00 en 16.00 uur.

Dit alles vindt plaats op de parkeerplaats bij de Posthoorn aan de Groenstraat in Hamont. Aanvang 12.00 uur,  einde om 22.00 uur. Mocht het weer niet meewerken dan vindt de trappist- en kaasproeverij binnen plaats. In de loop van de middag zullen er optredens verzorgd worden door de Koninklijke harmonie St.-Cecilia uit Hamont,  jeugdharmonie Hamont-Schoot, Koninklijke fanfare De Eendracht uit Hamont-Lo en de covergroep Lema. Intussen kunnen de kinderen zich vermaken op een springkasteel.

Parkeren en inkom gratis.
Een ideale activiteit voor het Pinksterweekend !

Trappistenproeverij2017-A3