Winterconcert 2016

Traditiegetrouw vond tweede kerstdag het winterconcert van harmonie St.-Cecilia plaats in de Posthoorn te Hamont.  Met de sfeervolle groen-rode kaarsen op tafel kwam het publiek meteen in de kerststemming.  De kinderen van de muziekschool Grensland mochten de avond openen.  Piekfijn uitgedost stonden ze op het podium en toonden hun muzikale talenten aan de ouders, grootouders, familie en vrienden.  De nieuwe muziekjuf Lilit Sati toonde ook met De Notenkraker dat ze de kinderen enthousiast kan maken voor muziek en samenspel.  Onder begeleiding van haar pianospel brachten ook De Notenkrakers enkele kerstnummers.

Het streven van deze kinderen is om uiteindelijk lid te worden van de harmonie. Er komt echter eerst nog een stapje voor, nl. de jeugdharmonie.  Onder leiding van dirigent Philipp Baeken bracht de jeugdharmonie o.a. Here we go en een medley uit Thriller van Michael Jackson.  Ze besloten hun optreden met Christmas Kazoo, waar enkele leden effectief een nummer meespeelden op een kazoo.

Na de pauze kwam de harmonie op het podium.  Dirigent Peter Cools zorgde voor sfeervolle bindteksten en zette het publiek aan het denken en aan het werken.  Zo moest het publiek de clue uit een verhaaltje halen.  Na de serieuzere wedstrijdwerken kwam het luchtigere werk aan bod.  Er kwam zelfs een heuse kikker de zaal in.  Toen hij gekust werd door een lieftallige dame, veranderde hij niet in een prins, maar wel in trombonist Frank Bax.  Een optreden dat duidelijk gesmaakt werd.  In Blast from the past ging het publiek de uitdaging aan om te zingen onder begeleiding van de harmonie.  De bezoekers gingen duidelijk op in hun taak en zongen luidkeels mee.  Ter afsluiting stonden alle muzikanten van de avond op het podium met We wish you a merry christmas.  Na een dankwoordje van de voorzitter kwam er een einde aan de avond met een bisnummer.  De muzikanten konden onder het genot van een glaasje nog even napraten met het publiek, dat erg genoten had van de afwisselende avond.  Een reden om 26 december 2017 in uw agenda te noteren !  Mocht u voordien nog zin hebben in een gevarieerd muzikaal optreden, bent u zeker welkom op de concerten, o.a. tijdens de trappist-en kaasproeverij op Pinksterzondag in de Posthoorn.